Rajaa hakua

100 000 pelastettua kameraa!

Mennäänpä hetkeksi ajassa taaksepäin. Se oli vuoden 2017 syyskuu, kun Kameratori ja Camera Rescue löivät filminhuuruiset päänsä yhteen ja päättivät, että nyt muuten ruvetaan pelastamaan kameroita siihen tahtiin, että hitaimmat sekoaa laskuissa. Miten olisi 100 000 pelastettua analogista kameraa vuoteen 2020 mennessä? Laskuri huiteli tuolloin 30 000:n kameran hujakoilla, joten tavoite kuulosti pelottavalta, melkeinpä mahdottomalta.

Vuonna 2017 juhlimme myös satavuotiasta itsenäistä Suomea. Inspiroituneina luvun pyöreydestä jatkoimme kameravisiomme parissa arvokasta duunia optimistisin ajatuksin. Yleinen fiilinki oli, että kävi tavoitteen kanssa sitten kuinka tahansa, voimme rinta rottingilla olla ylpeitä siitä, mitä me täällä tehrään.

Viime vuosi oli melkoista vuoristorataa, mutta vihdosta viimein pääsimme tavoitteeseemme!
100 000 kameraa, whaaat! Valtavan hiano virstanpylväs. No, oltiin muutama kuukausi ehkä tavoitteesta jäljessä, mutta vuonna 2017 tämä tuntui lähinnä utopistiselta unelta.

Tämä ei olisi ollut millään mahdollista ilman kamerayhteisön tukea. Pystyimme kasvamaan ja laajentumaan melko nopeastikin markkinoiden kasvun ja teidän kaikkien jatkuvan ja horjumattoman tuen ansiosta.

Tätä analogisen valokuvauksen suosion ja kysynnän aaltoa on ollut ilo ihailla. Kuutisen vuotta sitten tällaista kasvua olisi pidetty ihan mahdottomana. Filmi ei todellakaan ole kuollut. Ja me täällä Pohjolassa saamme olla analogisen herätyksen eturintamassa. Mikäs sen mukavampaa.

Nykyään kamerat eivät koskaan tule luoksemme täysin toimintakuntoisina. Meillä talossa on standardit nousseet entisestään, kun korjaamiskapasiteettia on lisätty. Korjausjonossa vaan on edelleen tolkuttoman paljon kameroita ja suurin haasteemme onkin löytää tapoja korjata enemmän laitteita entistä nopeammin – laadusta tinkimättä.

Mitäs seuraavaksi?

No, ainakin me halutaan korjata lisää kameroita. Teemme sen poikkeuksellisen hyvin, mahdollisesti paremmin kuin kukaan muu. Haluamme kasvaa ja vastata jatkuvaan kysyntään ja uusiin haasteisiin. Filmiyhteisön tuella löydämme yhä edelleen kätkössä olleita kamera-aarteita korjattaviksi ja myytäviksi. Aivan niin kuin tässä nyt on toimittu viimeiset 10 vuotta.

Kaikessa on tietenkin pohjimmiltaan kyse yhteydestä muihin ihmisiin. Olipa kyseessä sitten valtava lava kameratavaraa vuosikymmeniä sitten toimineesta fotopuodista tai isoisotädin ullakolta löytyneistä yksittäisistä kameroista, me tarvitaan yhteys ihmisiin, jotta nää kamerat voidaan ottaa uudelleen käyttöön. Miljoonat kamerat ovat edelleen tuolla jossakin – piilotettuina pusseihin, kellareihin, kaappeihin ja ullakoille. Me tarvitaan kaikkien apua, jotta nämäkin hukatut kamerat löytäisi uuden kodin.

Meille Tampereelle on rakentunut aikamoinen tiimi. Vuosikymmenien yhteistyö ja kokemus on nähtävissä jokaisessa työvaiheessamme – tarkistus, testaus, puhdistus, korjaaminen, valokuvaus, listaaminen ja lopulta myynti. Me nyt yhdessä vaan satutaan valmistelemaan kamerat uuteen elämään korkeammilla standardeilla kuin kukaan muu Euroopassa, ellei koko maailmassa. Ei se sen kummempaa.

Olet ehkä kuullut hiljattain startanneesta kamerateknikkokoulutuksestamme. Tälläkin hetkellä innokas opiskelijaporukkamme painaa pitkää päivää oppien arvokkaita taitoja kameroiden pelastamiseksi. Me halutaan tehdä kaikkemme, että kallisarvoinen filmitietotaito säilyisi maailmassa. Kiitos, että juuri sä olet meidän kanssa mukana levittämässä kameratietoutta laajemmalle. Yhdessä tehden ja toinen toisiamme auttaen analoginen kuvaaminen saa kasvaa ja menestyä.

Siispä. Mikäli sulla on myydä kameroita, otapa meihin yhteyttä. Me saamme kameroita ja sinä ihan oikeaa rahaa, joten kaikki ovat tyytyväisiä. Saa myös lähettää kaikenlaisia kysymyksiä. Täällä Tampereen Tammelassa me näitä kamerahommia pyöritellään, joten jos joku asia kiinnostaa kameroihin liittyen, niin pistä viestiä tai pari napakkaa koputusta toimiston oveen. Ja ehdottomasti vedä kaikista hihoista, mikäli tekee mieli ostaa tai myydä tavaraa. Me täällä Kameratorilla ollaan teitä kameraihmisiä varten.

Jos illalla ei uni tuu silmään ja kaipaat lisälukemista, niin allaolevista linkeistä voit tutustua lisää Kameratorin ja Camera Rescuen maailmaan!

Entertainment, Shop Updates