Rajaa hakua

Kameratorin kuntoarviointi

Tampereen myymälässä meillä on ammattikäyttöön suunnitellut mitta- ja testilaitteet, joilla testaamme kaikki meille saapuvat tuotteet. Tämän jälkeen teemme mahdolliset huoltotoimet. Arvioimme laitteiden kunnon kolmessa luokassa; optinen, mekaaninen ja kosmeettinen. Jokainen näistä ilmaistaan palloilla, yksi pallo tarkoittaa huonoa kuntoa ja viisi tarkoittaa erinomaista.

Seuraavassa taulukossa näet yleiset määritelmämme laitteiden kunnolle, alempana on tarkemmin avattu mitä ne tarkoittavat käytännössä eri kategorioissa.

KuntoYleinen kuvaus
⬤⬤⬤⬤⬤ 5/5
Uusi tai huollettu
Laite on käyttämätön tai vastikään huollettu
.
⬤⬤⬤⬤ 4/5
Erinomaisessa kunnossa
Nämä laitteet ovat saapuneet meille niin hyvässä kunnossa että ne eivät ole tarvinneet toimenpiteitä
.
⬤⬤⬤⬤⬤ 3/5
Hyvässä kunnossa
Kunto on hyvä. Ei merkittäviä käyttöön vaikuttavia vikoja tai puutteita.
.
⬤⬤⬤⬤⬤ 2/5
Heikossa kunnossa
Laitteessa on käyttöön vaikuttavia vikoja tai puutteita.
.
⬤⬤⬤⬤ 1/5
Käyttökelvoton tai testaamaton
Laite sopii lähinne koriste-esineeksi tai varaosiksi
.

1. Optinen Kunto 🔎

Uusi tai huollettu
⬤⬤⬤⬤⬤ 5/5

Virheitä ei havaittavissa. Tuote on vastaavassa kunnossa kuin tehtaalta tullessa. Objektiivin sisällä voi olla yksittäisiä pölyhippuja.

Erinomaisessa kunnossa
⬤⬤⬤⬤ 4/5

Ei naarmuja etu- tai takalinssissä. Etulinssissä voi olla minimaalinen pinnoite- tai puhdistusjälki. Sisällä voi olla vähäinen määrä näkyvää pölyä, jolla ei vaikutusta kuvanlaatuun.

Hyvässä kunnossa
⬤⬤⬤⬤⬤ 3/5

Objektiivin sisällä on reilummin näkyvää pölyä, hitunen samentumaa tai isompi roska. Etummaisessa lasielementissä voi olla selkeä naarmu tai isompia pinnoite- / puhdistusjälkiä. Takaelementissä voi olla minimaalinen jälki. Optisilla virheillä ei ole merkittävää vaikutusta kuvan tekniseen laatuun kuin äärimmäisissä tilanteissa. Kuvata voi edelleen huoletta, mutta keräilyarvo on kärsinyt.

Heikossa kunnossa
⬤⬤⬤⬤⬤ 2/5

Objektiivi on hyvin pölyinen tai sumuinen ja myös takaelementissä voi olla naarmuja. Sisällä voi olla useampia isoja roskia tai kasvustoa. Optiset virheet eivät kaikissa tapauksissa näy kuvanlaadussa, mutta kontrastin aleneminen on vähintään oletettavaa. Objektiivin piirtokyky ei välttämättä ole kärsinyt vielä olennaisesti puutteista huolimatta.

Käyttäkelvoton tai testaamaton
⬤⬤⬤⬤ 1/5

Optiikassa on isoja naarmuja, hometta tai sumua, joka vaikuttaa näkyvästi sekä piirtokykyyn että kontrastiin. Korjaus ei ole välttämättä mahdollista.


2. Mekaaninen kunto ⚙️

Uusi tai huollettu
⬤⬤⬤⬤⬤ 5/5

Kamera
Laite on uusi tai huollettu. Laitteen toiminta on tarkistettu asiaankuuluvalla testilaitteistolla ja sen on todettu toimivan alkuperäisten tehdasstandardien mukaan.

Objektiivi
Objektiiveissa tarkennus on sulava ja tasainen. Himmenninlehdet liikkuvat tasaisesti ja ovat puhtaat.

Erinomaisessa kunnossa
⬤⬤⬤⬤ 4/5

Kamera
Laitteen mekaniikka toimii standardien mukaisella tarkkuudella.

Objektiivi
Objektiivien tarkennus on sulava ja tasainen, vaikkakin se saattaa olla vähän tiukempi tai löysempi kuin mitä tehtaalta tullessa. Himmenninlamelleissa saattaa näkyä käytön jälkiä. Tarkennuksessa ei esiinny väljyyttä.

Hyvässä kunnossa
⬤⬤⬤⬤⬤ 3/5

Kamera
Kameran tai oheislaitteen mekaniikka on pääsääntöisesti toimiva. Hitaimmissa tai nopeimmissa suljinajoissa, valotusmittarin toiminnassa tai valotiivisteissä voi olla pientä epätäydellisyyttä.

Objektiivi
Objektiivien tarkennuksessa voi esiintyä väljyyttä ja tarkennus voi olla tiukka tai löysä. Tarkennus on kuitenkin edelleen täysin käytettävissä. Himmenninlehdet toimivat edelleen vaikka merkittäviä jälkiä tai pieni määrä öljyä saattaa esiintyä.

Heikossa kunnossa
⬤⬤⬤⬤⬤ 2/5

Kamera
Kamerassa sulkimen nopeimmat tai hitaimmat suljinajat eivät ole enää tarkat, tai joku muu kameran toiminnoista ei ole enää käytettävissä. Kameralla saa puutteet huomioiden kuitenkin vielä kuvattua.

Objektiivi
Objektiivin tarkennus on epätasainen tuntumaltaan ja väljyyttä esiintyy merkittävästi. Koko tarkennusalalla pystyy edelleen kuvaamaan. Himmenninlamelleissa voi näkyä runsaasti öljyä ja käytön jälkiä, mutta himmennin toimii vielä esimerkiksi manuaalisesti säädettynä.

Käyttökelvoton tai testaamaton
⬤⬤⬤⬤ 1/5


Laite on käyttökelvoton tai testaamaton. Objektiivin tarkennus ei toimi. Himmenninlamellit voivat olla jumissa. Objektiivin, kameran tai oheislaitteen kunto voi myös olla niin heikko ettei korjaus ole mahdollista.


3. Kosmeettinen kunto 👀

Uusi tai huollettu
⬤⬤⬤⬤ 5/5

Kosmeettisesti: Jälkiä ei havaittavissa paljaalla silmällä tarkasteltuna. Monesti myyntipakkaus ja alkuperäiset varusteet seuraavat mukana, tarkasta kuvista.

Erinomaisessa kunnossa
⬤⬤⬤⬤ 4/5

Normaalia, vähäistä kulumista havaittavissa. Pieniä naarmuja tai kulumia voi olla käytön seurauksena, mutta ei lommoja, isoja naarmuja tai muita normaalista käytöstä poikkeavia jälkiä.

Hyvässä kunnossa
⬤⬤⬤⬤⬤ 3/5

Selviä käytön jälkiä nähtävissä. Pieniä kolhuja ja lommoja, isompia yksittäisiä naarmuja tai näkyvää maali- ja pintakulumaa esiintyy paikoitellen.

Heikossa kunnossa
⬤⬤⬤⬤⬤ 2/5

Kosmeettisesti: Runsaasti käytön jälkiä havaittavissa. Kolhuja, lommoja, syviä naarmuja sekä runsasta pinta- ja maalikulumaa.

Käyttökelvoton tai testaamaton
⬤⬤⬤⬤ 1/5

Kosmeettisesti: Merkittäviä vaurioita. Kunto voi myös olla niin heikko ettei korjaus ole mahdollista.