Rajaa hakua

Rekrykoulutus kamerateknikoksi

Mekaaniset filmikamerat ovat säilyttäneet ihmiskunnan muistoja viimeisten 150 vuoden ajan. Nyt on meidän aikamme säilyttää nämä kamerat. Kameratori Oy aloittaa kamerateknikon peruskoulutusohjelman osana Camera Rescue -hanketta. Huhtikuussa 2021 kahdeksan talentin tiimi aloittaa Tampereella neljän kuukauden pituisen koulutusjakson filmikameran testauksen ja huollon perusteista yhteistyössä Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen ja paikallisen työvoimatoimiston kanssa.

Mitä?

Vuoden 2020 aikana nykyinen neljän kamerateknikon ja kolmen kameramekaanikon tiimimme tarkasti yli 25 000 filmikameraa, ja kiihtyvän kasvun seurauksena Kameratori Oy haluaa palkata lisää ihmisiä töihin. Koska filmikameroiden ympärillä ei ole koulutusohjelmia maailmanlaajuisesti, tämä rekrytointikoulutus luotiin ensimmäisenä askeleena innokkaille ihmisille filmikameroiden maailmaan. Koulutusjakso on hyvin käytännönläheinen ja pyrkii antamaan kattavan yleiskuvan kaikentyyppisistä kameroista ja laitteista, jotka kulkevat prosessimme läpi, ja tarjoaa harjoittelijalle riittävät taidot tarkastaa ne asianmukaisilla koneilla ja tietotaidolla. Opetussuunnitelmassa on myös useita viikkoja asiaan liittyviä teoriaopintoja – mukaan lukien elektroniikan, materiaaliteknologian ja 3D-tulostuksen perusteet.

Koska rekrytointiohjelman tavoitteena on rakentaa Tampereelle yhä toimivampi teknikkoryhmä, hakijan tulee olla valmis muuttamaan pysyvästi kaupunkiin, mikäli rekrytointiohjelma johtaa työtarjoukseen. Neljän kuukauden koulutusjakson ajan hakijan ei kuitenkaan tarvitse vielä asua Tampereella.

Kaksivuotinen jatkokoulutusohjelma kameramekaanikoksi on kehitteillä, ja se voidaan järjestää kamerateknikoille, jotka ovat kiinnostuneita kameramaailman käsityöläisimmistä puolista – kameran korjaamisesta.

Aikuiskoulutuskeskuksen, Camera Rescue Projectin ja TE-toimiston yhteistyön tavoitteena on luoda kestävä ja virallinen tapa tulla sertifioiduksi filmikameramekaanikoksi tai -teknikoksi ensimmäistä kertaa maailmalla vuosikymmeniin. Kolmen vuoden koulutusohjelma takaa harjoittelijalle taidot itsenäiseen työskentelyyn ammatissa.

Kameratori työympäristönä on kaksikielinen, prosessikeskeinen, jatkuvasti oppiva ja kasvuhakuinen. Yrityksemme digi- ja myyntipuoli tunnetaan ympäri Eurooppaa, ja viime vuosina suurin osa kasvusta on tullut Suomen ulkopuolelta. Palvelemme asiakkaitamme yli 70 maassa ja tavoitamme yli miljoona ihmistä vuosittain.

Kamerateknikon rooliin liittyy kuitenkin hyvin vähän asiakaspalvelua. Se painottuu sen sijaan suurelta osin päivittäiseen ongelmanratkaisuun ja ryhmätyöskentelyyn. Mieletön kiinnostus teknisiä laitteita kohtaan johtaa hakijan koulutuksessa todennäköisesti kohti teknikkoa tai mekaanikkoa, mutta sosiaalisesti latautuneet ja asiakaspalvelusta kiinnostuneet hakijat saavat koulutuksesta vahvat lähtökohdat päästä esimerkiksi osaksi verkkokauppamme myyntitiimiä.

Työn mielekkyyden löytäminen pitäisi olla helppoa heille, jotka ymmärtävät filmivalokuvaamisen perinnön ja sen taiteellisen elämäntavan arvon. 

Lisätietoa Kameratorin 10-vuotisesta taipaleesta voi lukea lisää täältä: https://kameratori.fi/kameratori-10-vuotta/

Hakuprosessi

Maksaako koulutus jotain?

Ei. Järjestämme ohjelman rekrytointikanavana ja opiskelijalle ei koidu mitään kustannuksia. Itse asiassa opiskelijalle maksetaan koko ajalta. Kamerateknikon peruskoulutusohjelman aikana olet oikeutettu työttömyysetuuksiin, jotka saisit joka tapauksessa (korvaus pohjautuu viimeisimpään työpaikkaasi Suomessa).

Rekrykoulutuksen jälkeen koulutetuilla on mahdollisuus hakea täysipäiväistä työpaikkaa Kameratorilta kamerateknikoksi tai muuhun soveltuvaan työtehtävään, tai hakea jatkokoulutukseen kameramekaanikoksi oppisopimusmallilla.

Milloin haen?

Hakemusten ja peruskoulutuksen päivämäärät vuonna 2021 ovat:

– Hakuaika päättyy 22.3.2021

– Koulutushaastattelut järjestetään 29.–30.3.2021 

– Koulutus alkaa 12.4.2021 ja päättyy 6.8.2021.

Mistä pääsen hakemaan?

Hakemukset tehdään TE-palvelujen järjestelmän kautta. Ilmoitus teknikkokoulutuksesta löytyy täältä. Hakulomake on saatavana sekä englanniksi että suomeksi, vaikka itse teksti on vain suomeksi.

Kaiken pitäisi olla melko itsestään selvää TE-palvelujärjestelmässä, mutta ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä Juhoon (juho@camerarescue.org) tai Nooraan TE-toimistossa (noora.luomaranta@te-toimisto.fi).

Rajoitukset

Rekrytointikoulutukseen osallistuvia koskevat TE-keskuksen yleiset rajoitukset. Koulutukseen hakijana sinun tulee olla työnhakija Suomessa. Lisätietoa on saatavilla TE-keskuksen sivuilta.

EU:n ulkopuolelta ei ole mahdollista hakea tänä vuonna. EU-maista Suomen ulkopuolelta haettaessa ota ensin hakukirjeellä yhteyttä Juhoon (juho@camerarescue.org).

Päivitys 9.3.2021 – Uusien matkustusrajoitusten vuoksi on mahdotonta tulla maahan, jos et asu Suomessa tai ole Suomen kansalainen.

Hakijoille ei ole asetettu muita vaatimuksia, koska kokemuksesta tiedämme, että hyvää kamerateknikkoa ei voi tunnistaa korkeakoulututkintojen määrästä. Koulutusohjelma on suunniteltu edelleen jatkuvaksi myös tuleville vuosille, joten kansainvälisesti hakevat saavat myös tulevaisuudessa mahdollisuutensa.

Lisätietoja Kameratorin puolelta koulutuksesta ja tehtävästä:
Jussi Lehmus, toimitusjohtaja
0503036000
jussi@kameratori.fi

Nähdään haastatteluissa!

Yleinen