Ostoskori 0,00 € (0) 0

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tästä löydät vastauksia yleisimpiin ja useimmiten kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä tätä kautta vastausta kysymykseesi, voit ottaa yhteyttä meihin yhteystietosivun kautta.

» Onko ostoksellani takuuta?
» Miten voin palauttaa verkkokaupasta ostamani tuotteen?
» Miten voin myydä tuotteitani Kameratorille?
» Paljonko ovat toimituskulut?
» Mitkä ovat kuntoarvioinnin kriteerit?
» Mitä ovat Premium-tuotteet?

Onko ostoksellani takuuta?

Kaikilla verkkokaupan kautta myytävillä tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus tuotteen vastaanottamisesta lukien. Tuotekuvauksessa ilmoitetaan erikseen, mikäli tuotetta koskeva valmistajan takuu on vielä voimassa.

Myymälästä ostetuilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus, jos tuotteen kunto poikkeaa merkittävästi ilmoitetusta.

Miten voin palauttaa verkkokaupasta ostamani tuotteen?

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa Kameratori.fi:n kautta tekemänsä tilaus 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Tilaus peruutetaan ilmoittamalla tästä tuotteen myyjälle. Peruutusilmoitus voidaan tehdä myös tuotteen palauttamisen yhteydessä. Palauttaessa tuotetta tulee se paketoida huolellisesti ja postittaa myyjän antamien ohjeiden mukaan. Palautukseen tulee liittää mukaan alkuperäinen tilausvahvistus, asiakkaan yhteystiedot ja tilinumero, jolle asiakas haluaa kauppasumman palautettavan. Tilauksen yhteydessä aiheutuvia postikuluja ei hyvitetä siltä osin kuin toimituskulut ylittävät myyjän tarjoaman edullisimman toimitustavan hinnan. Asiakas vastaa tuotteen palauttamisesta aiheutuvista kustannuksista.

Jos asiakas palauttaa tuotteen sen vuoksi, että tuotteessa on virhe, tai että asiakkaalle on lähetetty väärä tuote, on asiakkaalla oikeus palauttaa tuote maksutta. Tällöin asiakkaan tulee ottaa yhteys myyjään ja pyytää ohjeet veloituksetonta palautusta varten.

Miten voin myydä tuotteitani Kameratori Oy:lle?

Voit pyytää tuotteistasi hinta-arviota suoraan kameratori.fi sivustolta löytyvän tarjouspyyntölomakkeen kautta: kameratori.fi/tarjouspyyntolomake

Paljonko ovat toimituskulut?

Kameratori.fi verkkokaupan toimituskulut ovat lähtökohtaisesti kiinteät riippumatta tilauksen suuruudesta. Toimituskulut ovat myyjäkohtaiset, eli ostaessasi tuotteita yhtä aikaa usealta myyjältä, tulevat postikulut aina kutakin myyjää kohden.

Postipaketti: 7€
Postiennakkolisä: 5€

Jos tuotteella on tästä poikkeava toimituskulu tai toimitustapa, ilmoitetaan siitä tilauksen yhteydessä.

Mitkä ovat kuntoarvioinnin kriteerit?

Kuntoarvio on suoritettu seuraavan arvosteluasteikon mukaisesti:

 • 5 tähteä - "Uutta vastaavassa kunnossa”
 • Optisesti: Puutteita ei havaittavissa paljaalla silmällä. Tuote on vastaavassa kunnossa kuin tehtaalta tullessa, eli voi sisältää jonkun pölyhiukkasen vanhemmissa malleissa, jos suurennuslasilla etsii, mutta ei muuta.


  Mekaanisesti: Tuote toimii kuin uusi. Objektiiveissa tarkennus on sulava ja tasainen. Himmenninlehdet liikkuvat tasaisesti ja eivät ole kuluttaneet toisiinsa jälkiä. Kameran tai oheislaitteen mekaniikka vastaa käyttämätöntä.

   
  Kosmeettisesti: Selkeitä puutteita ei havaittavissa paljaalla silmällä tarkasteltuna. Erittäin vähäistä kulumaa havaittavissa suurennuslasilla tarkasteltaessa. Monesti alkuperäinen myyntipakkaus ja varusteet tulevat mukana, muttei aina, tarkasta kuvista.

   

 • 4 tähteä - "Erinomaisessa kunnossa”
 • Optisesti: Pientä pölyisyyttä havaittavissa. Ei naarmuja tai mitään muutakaan pysyvää objektiivien etu- tai takalinssissä. Minimaalisia puhdistusjälkiä etulinssin pinnoitteessa voi olla, mutta ei missään mielessä hallitsevasti.


  Mekaanisesti: Tuotteen mekaniikka on erinomaisessa kunnossa. Objektiivien tarkennus on sulava ja tasainen, vaikkakin se saattaa olla vähän tiukempi tai löysempi kuin mitä tehtaalta tullessa. Himmenninlamelleissa saattaa näkyä kevyitä käytön jälkiä. Tarkennuksessa ei esiinny väljyyttä. Kameran tai oheislaitteen mekaniikassa ei puutteita. Tuotteen käyttäminen mahdollista ongelmitta.


  Kosmeettisesti: Normaalia, vähäistä kulumista havaittavissa. Pieniä naarmuja tai kulumia voi olla käytön seurauksena, mutta ei lommoja tai muita normaalista käytöstä poikkeavia jälkiä.

   

 • 3 tähteä - "Hyvässä kunnossa"
 • Optisesti: Objektiivissa on pölyä, pinnoitejälkiä tai etummaisessa lasielementissä pieniä naarmuja tai hinkkausjälkiä. Optisilla virheillä ei ole merkittävää vaikutusta kuvan tekniseen laatuun. Kuvata voi edelleen huoletta, mutta keräilyarvo on kärsinyt.

   

  Mekaanisesti: Objektiivien tarkennuksessa voi esiintyä väljyyttä ja se voi olla tiukka tai löysä. Tarkennus on kuitenkin edelleen täysin käytettävissä. Himmenninlehdet toimivat edelleen vaikka jälkiä tai öljyä saattaa esiintyä. Kameran tai oheislaitteen mekaniikka on pääsääntöisesti toimiva. Hitaissa suljinajoissa, valotusmittarin toiminnassa tai valotiivisteissä saattaa olla huomautettavaa.


  Kosmeettisesti: Selviä käytön jälkiä nähtävissä. Pieniä kolhuja, naarmuja tai pintakulumista esiintyy paikoitellen.

   

 • 2 tähteä - "Kohtuullisessa kunnossa"
 • Optisesti: Objektiivi voi olla pölyinen, ja myös takaelementissä voi olla jälkiä. Optiset virheet eivät kaikissa tapauksissa näy kuvanlaadussa, mutta kontrastin aleneminen on vähintään oletettavaa. Objektiivin piirtokyky ei välttämättä ole kärsinyt vielä olennaisesti puutteista huolimatta.


  Mekaanisesti: Objektiivin tarkennus voi olla epätasainen tuntumaltaan ja väljyyttä ilmenee. Kuvata pystyy edelleen koko tarkennusalalla. Himmenninlamelleissa voi näkyä selkeästi öljyä ja käytön jälkiä, mutta himmennin toimii vielä adaptoituna. Kameran hitaat suljinajat saattavat jäädä jumiin, mutta nopeammilla ajoilla kuvaaminen on edelleen mahdollista. Tuotteen kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole enää käytettävissä.


  Kosmeettisesti: Keskimääräistä enemmän käytön jälkiä havaittavissa. Kolhuja, naarmuja sekä runsasta pinta- ja maalikulumista.

   

 • 1 tähti - "Heikossa kunnossa”
 • Optisesti: Optiikassa on isoja naarmuja, hometta tai sumua, joka vaikuttaa heikentävästi sekä piirtokykyyn että kontrastiin. Kunto voi myös olla niin heikko, ettei korjaus ole mahdollista, tai kalusto kelpaa ainoastaan varaosiksi.


  Mekaanisesti: Objektiivin tarkennus on joko käyttökelvoton, jumissa tai hermoja raastava. Himmenninlamellit voivat olla jumissa. Objektiivin, kameran tai oheislaitteen kunto voi myös olla niin heikko ettei korjaus ole mahdollista, tai kalusto kelpaa ainoastaan varaosiksi.


  Kosmeettisesti: Ulkoisesti useita kulumisen tai pintavaurioiden jälkiä. Kunto voi myös olla niin heikko ettei korjaus ole mahdollista, tai kalusto kelpaa ainoastaan varaosiksi.

   

  HUOMIO! Viisi tähteä annetaan käytännössä vain käyttämättömille tuotteille. 4 tähden tuotteet eivät välttämättä eroa 5 tähden tuotteista ulkoisesti.

Mitä ovat Premium-tuotteet?

Premium tuotteisiin listaamme vain harvinaisimpia ja arvokkaimpia tuotteita kameramaailmasta. Nämä tuotteet olemme valikoineet listalle erikseen, sillä ne erottuvat kuntonsa ja arvonsa puolesta sekä käytössä että keräilyssä edukseen.

Premium-tuotteet soveltuvat erityisen hyvin keräilykohteiksi, sillä niiden arvo on noussut viimeisten viiden vuoden aikana tasaisesti. Hyvin pidettyinä nämä tuotteet kestävät alan muutokset säilyttäen tai nostaen arvoansa. Premium-tuotteisiin soveltuvat merkit ja tuotteet ovat tunnustettuja arvomerkkejä läpi maailman, eikä niiden muuttaminen rahaksi ole koskaan ongelma.

Premium-tuotteisiin kelpuutamme lähtökohtaisesti laatumerkkien, kuten Leica, Hasselblad, Rollei, Linhof, Carl Zeiss ja Alpa, erityisen hyväkuntoiset yksilöt . Myös muiden merkkien harvinaiset yksilöt kelpuutetaan tapauskohtaisesti mukaan. Premium tuotteet ovat useasti välitystuotteita suomalaisilta keräilijöiltä. Osaa Premium tuotteista ei säilytetä myymälässämme, joten ne on nähtävissä vain sopimuksesta.

Premium-tuotteille annamme 100% tyytyväisyystakuun (30 vrk palautusoikeus) ja 6kk takuun Kameratori Oy:n puolesta. Takuu kattaa tuotteen mekaaniset toiminnot, kuten sulkimen, himmennyksen ja tarkennuksen.